Vi har en bred vifte af tilbud og er på denne måde i kontakt med mange hundrede mennesker årligt og hjælper dem i størstedelen af sagerne til at blive selvhjulpne.
Vi tilbyder selvhjælp i form af gratis og anonyme samtaler, grupper eller i samværet om en aktivitet.
Sådan foregår det Når du ringer eller kommer ind på Banegårdspladssen 2. 2. sal, bliver du taget imod af lederen eller én af de frivillige. Så finder I et sted, hvor I kan snakke uforstyrret. Undervejs i samtalen finder I sammen ud af hvad Kolding Selvhjælp evt. kan tilbyde, fx anonyme samtaler, selvhjælpsgruppe eller andet. Der er tale om et tilbud, som du naturligvis til enhver tid kan sige nej til.
Eksempler på kriser og problemer som du kan få hjælp til hos Kolding Selvhjælp
- Angst
- Lavt selvværd
- Depression
- Ensomhed
- Sygdom
- Pårørende til psykisk syg
- Omsorgssvigt
- Psykiske overgreb
- Seksuelle overgreb
- Voldtægt
- Spiseforstyrrelser
- Mobning
- ADHD
- Mistet arbejde
- Arbejdsløshed
- Børn i skilsmisse
- Parforholdsproblemer
- Dødsfald
- Vågetjeneste til døende borgere
- Aflastning til pårørende
- Selvmordstruede
- Efterladte ved selvmord
- Sorg
Al selvhjælp tilbydes anonymt og gratis Det er meget vigtigt, for mange brugere har ikke har råd til at betale for psykologhjælp og Kolding Selvhjælp er det eneste sted i kommunen, hvor hjælpen er gratis og registrering ikke finder sted. Alle frivillige medarbejdere samt kontorets ansatte har tavshedspligt.
Kan vi ikke hjælpe dig, har vi mulighed for at henvise til eller formidle kontakt til samarbejdspartnere uden for huset. Du er altid velkommen til at ringe og høre nærmere.
Brug for hjælp?