Vi har modtaget en stor donation fra Kai D. Fonden

donation fra Kai D. Fonden

Ny gruppe for pårørende til seksuelt misbrugte.

Kolding Selvhjælp har modtaget en stor donation fra Kai D. Fonden til at fortsætte indsatsen for seksuelt misbrugte. Hjælpen ydes bl.a. til støttende samtaler, rådgivning og bisidderhjælp samt selvhjælpsgrupper for de misbrugte og deres pårørende, som også har brug for hjælp. Kai D. Fonden uddeler hvert år penge som støtte til almennyttige og humanitære organisationer med tilknytning til Kolding by.

– Vi er meget stolte af støtten, og glade for også at kunne tilbyde de nære pårørende – kaldet de ”ofte skjulte ofre’ – hjælp og vejledning, fortæller daglig leder hos Kolding Selvhjælp, Jyta Popik.

De pårørende har også brug for hjælp – både for at kunne hjælpe den misbrugte, men også for deres egen skyld. De har brug for at dele tanker og følelser med andre.

– Det er ikke kun den seksuelt misbrugte, der slås med følgevirkninger efter seksuelle overgreb i barndommen. Når f.eks. en kæreste, en søster eller en bror, et barn eller en ven har fortalt, at de har været udsat for incest eller seksuelle overgreb som barn, befinder man sig pludselig i et følelsesmæssigt kaos, hvor man føler sig rådvild og usikker på, hvordan man skal forholde sig. Alligevel skal man ofte være stærk, for ”Det er jo ikke mig, der har været udsat”, forklarer Jyta.

At lytte og rumme kan være svært, både fordi man kan være usikker over for, hvorvidt det er gavnligt, eller om man kan komme til at gøre mere skade. Men det kan også være svært at slippe tanken om ens egen ansvarlighed, hvis man f.eks. er mor til en datter, der har været udsat for overgreb. Særlig svært er det, hvis krænkeren er/var en ægtefælle eller kæreste til moderen. Når den seksuelt misbrugte som ung eller voksen vælger at bryde tavsheden omkring overgrebene, sætter det store dønninger i gang i hele familien.

– I en selvhjælpsgruppe vil deltagerne få mulighed for at være sammen med ligestillede i en tryg ramme. De får mulighed for at spejle sig i hinandens historier og dermed bryde følelsen af alenehed, slutter Jyta.

Kolding Selvhjælp starter både en gruppe for seksuelt misbrugte og en pårørendegruppe. Gruppen for pårørende starter den 12. november og er en lukket gruppe, der vil bestå af max. 8 deltagere, og den mødes i alt 10 gange, af 21⁄2 times varighed, hver 14. dag.

Gruppen ledes af to frivillige med særlig erfaring og viden inden for området. Deltagerne er anonyme og alle har tavshedspligt. Det er gratis at deltage i gruppen.

Man kan komme med i gruppen ved at henvende sig senest den 5. november telefonisk, personligt eller pr. mail til Kolding Selvhjælp, Banegårdspladsen 2, 2. sal, 6000 Kolding. Tlf. 75 50 79 02. mail: info@koldingselvhjaelp.dk

donation fra Kai D. Fonden

333