Ny viden om kærlighed og parforhold

”Hvad får parforhold til at knage i fugerne – og hvordan kan man tackle konflikterne på en god måde og give kærligheden plads til at vokse? Det var temaet, da par- og psykoterapeut Nils Kristian Lind på en workshop den 13. juni gav 20 frivillige rådgivere i Kolding Selvhjælp indblik i ny, forskningsbaseret viden om kærlighed og parforhold.

”Efter den indledende forelskelse kommer næsten alle par ind i en fase, hvor de bliver tvunget til at håndtere konflikter. Men den måde parret snakker om eller undgår uenigheder og konflikter på, skaber tit negativitet, kulde og afstand. Her tilbyder IMAGO parterapi en række redskaber til at genetablere dialogen og nærheden,” lød det bl.a. fra Nils Kristian Lind, som har praksis i Kolding.

Rådgiverne hos Kolding Selvhjælp fik demonstreret nogle af disse indsigter og redskaber, som de kan inddrage i samtaler med borgere, der har det svært i livet. Et dårligt fungerende parforhold er ofte en vigtig men skjult del af de problemer med stress, depression og lavt selvværd, som mange kæmper med. Men mange undlader at fortælle om et svært parforhold, fordi det føles skamfuldt og meget privat.

”Heldigvis bliver det mere og mere legalt at søge hjælp og rådgivning og terapi ved parforholdsproblemer”, siger daglig leder af Frivillig Kolding, Jyta Popik og fortsætter:

”Vi tilbyder ikke terapi hos Kolding Selvhjælp, men rådgivning baseret på livserfaring, sund fornuft og professionelle psykoterapeuters og psykologers viden.”

333