Café for senfølgeramte

Har du lyst til at blive en del af et fællesskab i Café for senfølgeramte – her er plads til alle

Kolding Selvhjælps café er et værested for voksne, der er berørte af seksuelle overgreb. Det gælder både dig, der selv har været udsat, og dig der er pårørende – der er plads til alle.

Caféen er et åbent og uformelt tilbud, som ikke kræver nogen tilmelding. Caféen er altid bemandet af to af vores frivillige, som sætter rammen og sørger for, at alle føler sig godt tilpas.

I caféen har du mulighed for at mødes med andre, som har oplevelser og erfaringer med i bagagen, der ligner dine. Der vil være mulighed for at spille spil, deltage i kreative aktiviteter, læse i en bog eller bare sidde og lytte. Du bestemmer selv, hvad du har lyst til at være med i, og hvor længe du har lyst til at blive.

Du kan komme lige præcis, som den du er, der er plads til dig lige meget, hvordan du har det. Du kan tale om dine følelser og vende dine udfordringer med andre fremmødte – eller du kan bare komme og være med. Du vil blive forstået og hørt og kan få hjælp til at sætte dine grænser – både af vores frivillige caféværter og andre fremmødte. Du kan få hjælp og støtte til de udfordringer, du står i lige nu. I caféen øver vi os i at opbygge sunde, ligeværdige relationer til andre mennesker for at bryde ensomheden.

Mulighed for enesamtaler ved en frivillig
Man kan få brug for at trække sig fra det sociale i caféen. Det kan der være forskellige årsager til. Enten at det bliver svært og overvældende at forholde sig til andre mennesker, eller at der er blevet taget hul på et privat emne, som kræver nogle andre rammer, end caféen lægger op til. I sådanne tilfælde har du mulighed for at gå ind ved siden af og få en individuel, medmenneskelig samtale med en af vores frivillige.

Når du kommer første gang
Det kan være overvældende at træde ind ad døren til caféen første gang. Vi ved, det kræver mod at komme, og at du måske har det svært, når du kommer. Vi er klar til at tage imod dig, og du har muligheden for at være anonym.

Du er velkommen til at kigge spontant forbi caféen i åbningstiden, hvor du altid vil blive taget godt imod af én af vores frivillige. Du kan også lave en aftale på forhånd over telefonen, så vi kender til din ankomst og vil være ekstra forberedte på, at du kommer.

Caféens åbningstider
Vores café er åben onsdage i lige uger fra kl. 16-18, med første mødegang den 21. august 2019.

Nogle gange er vi tre og andre gange 15 personer i caféen. Nogle kommer et hurtigt smut forbi, mens andre bliver i hele åbningstiden.

333